Naše vrijednosti

Naša misija

Unapređujemo zdravlje i kvalitet života pacijenata pružajući im pristupačne zdravstvene usluge najvišeg kvaliteta, učinkovitosti i sigurnosti, brinući se o njihovim potrebama baš kao da se radi o članovima naše porodice.

Naša vizija

ASA Bolnica svojim fokusom na iskustvo pacijenta i najbolje zdravstvene ishode, te totalnom predanošću kvalitetu i sigurnosti, vrhunskom stručnošću kadra, kao i tehnološkom opremljenošću, postat će model uspjeha i izvrsnosti u zdravstvenom sektoru BiH i regije.

Usmjerenost na pacijenta

Zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenata nam je, i uvijek će biti, na prvom mjestu. Naš visoki standard i profesionalna etika nam nalaže da nikada ne ugrozimo interes pacijenta zbog bilo kojih drugih interesa.

Odgovornost i poštovanje

Kao uposlenici ASA Bolnice odgovorno ćemo se ponašati:

• Prema pacijentima i njihovim porodicama
• Jedni prema drugima i prema ustanovi u kojoj radimo
• Prema prirodi i društvu u kojem živimo i djelujemo
• Prema osnivačima ASA Bolnice
• Uvijek ćemo poštovati sve ljude, bez obzira na njihova uvjerenja, stavove, potrebe i doprinose.

Empatičan pristup

Saslušat ćemo sve brige i strahove naših pacijenata, kao i njihovih porodica i, uz beskrajnu saosjećajnost i razumijevanje njihovih potreba, biti saveznik za rješavanje svih zdravstvenih poteškoća na koje budu nailazili.

Integritet i etičnost

Uvijek nastupamo otvoreno i iskreno; u svom radu se uvijek pridržavamo medicinske i poslovne etike.

Predanost kvalitetu i sigurnosti

Svakodnevno radimo na stalnom poboljšanju kvalitete i sigurnosti u svim oblastima našeg djelovanja kako bi se sve naše usluge održale na najvišem nivou kvaliteta i sigurnosti.

Savremenost i inovativnost

Stalno unapređujemo svoja znanja, vještine, metode u skladu sa najsavremenijim i najpouzdanijim naučnim saznanjima, tražimo i cijenimo inovativna rješenja koja doprinose većem nivou kvaliteta, sigurnosti i učinkovitosti usluga koje pružamo i procesa koje obavljamo u našoj bolnici.