Skip to main content
dr. Dario Djukic

Mr. Sc. Dario Đukić, dr. med.

Specijalista pedijatrije, subspecijalista dječije kardiologije

Član je Udruženja za evropsku pedijatrijsku i kongenitalnu kardiologiju, član Evropskog udruženja dječijih kardiologa, te volonterskih organizacija Un Cuore Un Mondo, te član Udruženja pedijatara Republike Srpske. 
Pedijatrijski kardiolog s izuzetnim znanjem i iskustvom u pedijatriji, kongenitalnim i stečenim bolestima srca, te neinvazivnim dijagnostičkim postupcima i liječenjem. Vlada dijagnostičkim vještinama u neinvazivnoj kardiologiji, kao i osnovnim invazivnim postupcima, nastojeći pružiti najbolji tretman svojim pacijentima.

Školovao se i usavršavao, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu (Italija, Srbija, Njemačka) na prestižnim univerzitetima. Radno iskustvo stekao u državnim i privatnim bolnicama BiH i zemljama Bliskog Istoka: American Mission Hospital, Kraljevina Bahrein (pedijatrijski kardiolog), 
Maternity and Children Hospital Dammam, Kraljevina Saudijska Arabija (pedijatrijski kardiolog - konsultant),
Khamis Mushait Maternity and Children Hospital, Khamis Mushait, Kraljevina Saudijska Arabija, (pedijatrijski kardiolog - konsultant).
Posjeduje znanje o sofisticiranim dijagnostičkim vještinama u neinvazivnoj kardiologiji, kao i o osnovnim invazivnim postupcima u svrhu pružanja najkvalitetnije medicinske usluge svojim pacijentima.

“Zdravlje i sreća Vaše djece u sigurnim rukama.”

Obrazovanje

  • Subspecijalizacija: Univerzitet u Beogradu, Medicinski fakultet (2015)
  • Specijalizacija: Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci (2012)
  • Magistar medicinski nauka: Visoka škola "Sant'Anna" za univerzitetske studije i usavršavanje, Pisa, Italija (2008)
  • Medicinski fakultet: Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci (2004)