Skip to main content
Prim. Ilhana Šetić - Avdagić, dr. med

Prim. Ilhana Šetić - Avdagić, dr. med.

Specijalista otorinolaringologije, subspecijalista  fonijatrije

Član je Udruženja otorinolaringologa i cervikofacijalnih hirurga Federacije BiH, Balkanskog udruženja otorinolaringologa i Evropskog udruženja fonijatara.

Profesionalnu karijeru započela je u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Potom se zaposlila na Klinici za bolesti uha, nosa i grla Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Od 2021. godine radila na ORL odjeljenju Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Nakon završene subspecijalizacije obavljala poslove ljekara subspecijaliste fonijatra, uz rad u prijemnoj ORL ambulanti i dežurstva. Specijalizovana je za izvođenje operativnih zahvata iz oblasti laringoskopije i mikrolaringoskopije, uključujući dijagnostiku i laringoskopski hirurški tretman benignih i malignih tumora laringofarinksa, parcijalne i totalne laringektomije, ugradnje i zamjene govornih valvula, laterofiksacije glasnica, disekcije vrata, te tonziloadenoidektomije, traheotomije i hirurško zbrinjavanje povreda glave i vrata.

Tokom svoje karijere kontinuirano se usavršavala kroz sudjelovanja na brojnim stručnim skupovima, seminarima i kongresima širom Evrope.

U aprilu 2023. godine dobila je zvanje primarijusa od Federalnog ministarstva zdravstva. 
Njene publikacije uključuju značajne radove objavljene u prestižnim časopisima iradovi prezentirani i na međunarodnim kongresima, gdje je prikazala svoje istraživanje i iskustva iz oblasti otorinolaringologije i fonijatrije.

Obrazovanje i stručno usavršavanje

  • Primarijus: Federalno ministarstva zdravstva (2023)
  • Subspecijalizacija: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (2014)
  • Specijalizacija: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (2009)
  • Medicinski fakultet: Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu (2002)