Skip to main content

O nama

ASA Bolnica je prva privatna opšta bolnica u BiH koja pruža zdravstvene usluge sekundarne zdravstvene zaštite te planovima uspostavljanja niza selektovanih zdravstvenih usluga tercijarnog karaktera.
ASA Bolnica

ASA Bolnica

Bolnica se prostire na 36.000 m2, broji 180 bolničkih kreveta na sedam spratova, 10 operacionih sala, 15 specijalističkih odjeljenja te ukupno 267 uposlenih u ranoj fazi razvoja.

Stremimo razvoju centara izvrsnosti i prepoznatljivosti bolnice u slijedećim oblastima:
- Zdravlje majke i djeteta
- Minimalno invazivne terapije u multidisciplinarnom okruženju
- Kvalitet i sigurnost

Klinički upravitelj bolnice je Internacionalni Medicinski Univerzitet Beč (Medical Univesity Vienna International) čiji renomirani medicinski eksperti su stalni članovi kliničkog tima ASA Bolnice a čiji angažman osigurava najviše standarde zdravstvene usluge te upravljanje kvalitetom i sigurnosti po medjunarodnim standardima.

Uspostavljanje bolnice proizilazi iz dugoročne strategije diverzifikacije i razvoja poslovanja ASA Grupacije (ASA Group) u oblast zdravstva te uspostavljanje zdravstvene grupacije ASA Medical, koja uz novoosnovanu bolnicu upravlja i etabliranim lancem konsultativno specijalističkih ambulanti i laboratorija EuroFarm koje su uspostavljene na 13 lokacija u BiH.

Osnivanje ASA Bolnice izraz je težnje ka poboljšanju kvaliteta života bh građana kroz uspostavljanje zdravstvene usluge visokog kvaliteta i sigurnosti.

400+

Budućih radnih mjesta

36.000

m2 prostora

180+

Bolničkih kreveta

10+

Specijalističkih ambulanti

Mustafa Hiros

Direktor ASA Bolnice i voditelj Odjeljenja urologije

Prof. Dr. Mustafa Hiroš, dr. med.

Prva privatna opšta bolnica u Bosni i Hercegovini. Izazov, veliki trud, nova iskustva, motivisani radni timovi, velika želja da projekt uspije i vrhunski ciljevi koje želimo da realizujemo. Visoki građevinski standard, kvalitetna oprema, stručan kadar, sve samo s jednim ciljem — u fokusu je uvijek pacijent i sve je njemu podređeno, s ciljem vrhunske zdravstvene usluge. 
 

Svi zaposleni u ASA Bolnici, igraju važnu ulogu u Iiječenju i oporavku pacijenata. Posvećeni smo održavanju standarda kvalitetne zdravstvene ustanove pružajući zdravstvene usluge najvišeg kvaliteta, učinkovitosti i sigurnosti.

Medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj Odjeljenja ginekologije i akušerstva

Doc. Dr. Azur Tulumović, dr. med.

“ASA Bolnica je prva privatna opšta bolnica u Bosni i Hercegovini. Zasnovana je na savremenim standardima u pružanju zdravstvene njege. Da bi bili u mogućnosti pružiti takvu vrstu njege, pored naših stručnjaka, imamo podršku Internacionalnog Medicinskog Univerziteta u Beču u svim aspektima djelovanja. 


Tri osnovna stuba djelovanja su briga za majku i dijete, implementacija naprednih tehnologija u medicinskoj praksi i orjentisanost prema pacijentu. Želimo dati svoj doprinos u podizanju kvaliteta, sigurnosti i dostupnosti u pružanju zdravstvene zaštite u našoj domovini i podržati njen dalji razvoj.”

Azur Tulumovic
Roland Fasol

Internacionalni Medicinski direktor ASA Bolnice

Prof. Dr. Roland Fasol, dr. med.

“Velika prednost i garancija za kvalitet, sigurnost i inovativnost ASA Bolnice Sarajevo je bliska saradnja i povezanost sa Medicinskim univerzitetom u Beču.
Svi naši vodeći specijalisti imati će svoje kolege u Opštoj bolnici Beč i Internacionalnom medicinskom univerzitetu u Beču kao podršku, blizak i intenzivan medicinski i profesionalni odnos. Ovo će omogućiti stručnjacima sa Internacionalnog medicinskog univerziteta u Beču da podrže ASA Bolnicu u medicinskom i naučnom komitetu ASA, ali i u svakodnevnim medicinskim pitanjima. 


Osim toga, to će omogućiti medicinskim ekspertima ASA Bolnice da
lakše prebace pacijente na specijalizovano stručno liječenje u Opštu bolnicu Beč u slučaju da u BiH ne postoje posebne mogućnosti liječenja”

asa
Naša misija

Unapređujemo zdravlje i kvalitet života pacijenata pružajući im pristupačne zdravstvene usluge najvišeg kvaliteta, učinkovitosti i sigurnosti, brinući se o njihovim potrebama baš kao da se radi o članovima naše porodice.

asa
Naša vizija

ASA Bolnica svojim fokusom na iskustvo pacijenta i najbolje zdravstvene ishode, te totalnom predanošću kvalitetu i sigurnosti, vrhunskom stručnošću kadra, kao i tehnološkom opremljenošću, model uspjeha i izvrsnosti u zdravstvenom sektoru BiH i regije.

ass
Usmjerenost na pacijenta

Zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenata nam je, i uvijek će biti, na prvom mjestu. Naš visoki standard i profesionalna etika nam nalaže da nikada ne ugrozimo interes pacijenta.

asa
Integritet i etičnost

Uvijek nastupamo otvoreno i iskreno; u svom radu se uvijek pridržavamo medicinske i poslovne etike.

asa
Predanost kvalitetu i sigurnosti

Svakodnevno radimo na stalnom poboljšanju kvalitete i sigurnosti u svim oblastima našeg djelovanja kako bi se sve naše usluge održale na najvišem nivou kvaliteta i sigurnosti.

asa
Odgovornost i poštovanje

Kao uposlenici ASA Bolnice odgovorno se ponašamo:
• Prema pacijentima i njihovim porodicama
• Jedni prema drugima i prema ustanovi u kojoj radimo
• Prema prirodi i društvu u kojem živimo i djelujemo
• Prema osnivačima ASA Bolnice
• Uvijek ćemo poštovati sve ljude, bez obzira na njihova uvjerenja, stavove, potrebe i doprinose.

asa
Empatičan pristup

Saslušat ćemo sve brige i strahove naših pacijenata, kao i njihovih porodica i, uz beskrajnu saosjećajnost i razumijevanje njihovih potreba, biti saveznik za rješavanje svih zdravstvenih poteškoća na koje budu nailazili.

asa
Savremenost i inovativnost

Stalno unapređujemo svoja znanja, vještine, metode u skladu sa najsavremenijim i najpouzdanijim naučnim saznanjima, tražimo i cijenimo inovativna rješenja koja doprinose većem nivou kvaliteta, sigurnosti i učinkovitosti usluga koje pružamo i procesa koje obavljamo u našoj bolnici.