Skip to main content
Mersiha Bećirović dr.med.

Mersiha Bećirović, dr.med.

Specijalista otorinolaringologije, subspecijalista  fonijatrije

Članica Udruženja otorinolaringologa i cervikofacijalnih hirurga Federacije Bosne i Hercegovine.

Svoju profesionalnu karijeru započela je kao doktorica medicine u Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo. Trenutno radi kao subspecijalista fonijatar, s višegodišnjim iskustvom u dijagnostici i liječenju bolesti uha, nosa i grla.

Specijalizovana je za izvođenje operativnih zahvata iz oblasti laringoskopije i mikrolaringoskopije, uključujući dijagnostiku i laringoskopski hirurški tretman benignih i malignih tumora laringofarinksa, parcijalne i totalne laringektomije, ugradnje i zamjene govornih valvula, laterofiksacije glasnica, disekcije vrata, te tonziloadenoidektomije, traheotomije i hirurško zbrinjavanje povreda glave i vrata.

Posebno se istaknula u kliničkim istraživanjima farmaceutskih kompanija, kao i kroz svoj doprinos na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijumima u oblasti otorinolaringologije.

Aktivno učestvuje u akademskim aktivnostima, uključujući izradu magistarskog rada na temu "Uloga i značaj Helicobacter pylori u nastanku benignih promjena sluznice larinksa". 

Njene publikacije uključuju značajne radove objavljene u prestižnim časopisima i radove prezentirane i na međunarodnim kongresima, gdje je prikazala svoje istraživanje i iskustva iz oblasti otorinolaringologije i fonijatrije.