Skip to main content
Amela Hodza

Amela Hodža, dr. med.

Specijalista ginekologije i akušerstva

Članica Asocijacije ginekologa i akušerstva i Bosanske medicinske asocijacije BIMA.

Redovna učesnica regionalnih i međunarodnih simpozija i kongresa iz ginekologije, akušerstva i reproduktivnog zdravlja. Unazad deset godina volontira u medicinskoj asocijaciji BIMA, te učestvuje u individualnim akcijama u povratničkim mjestima širom BIH. 

Od 2016. do 2018. godine radila u New Life IVF Centru kao jedna od ginekologa u IVF oblasti, te aktivno izvodila sve procese biomedicinski potpomognute oplodnje. Od 2019. do 2023. godine obnašala funkciju glavnog doktora New Life IVF Centra. 

Tokom profesionalne karijere prolazi kroz obuke u organizaciji svjetskih stručnjaka iz oblasti steriliteta, endoskopske hirurgije, endokrinologije i andrologije. Jedna je od najmlađih i najuspješnijih stručnjaka iz oblasti reproduktivne medicine u ovom dijelu Evrope. U svom radu prati svjetske standarde i pacijentima daje individualiziran pristup sa korelacijom iz više disciplina. Na početku svog profesionalnog putovanja našla se pred izazovom vođenja tima od 10 stručnjaka. U dinamičnom okruženju uspješno obavlja više zadataka istovremeno.
Aktivno govori makedonski, engleski i turski jezik.

"Pružamo pomoć u ostvarenju Vaših snova o roditeljstvu"

Obrazovanje

  • Specijalizacija: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (2017) 
  • Medicinski fakultet: Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu (2012)