Skip to main content

Novosti

Dobrodošli na vijesti ASA Bolnice, gdje vas informišemo o najnovijim događajima, inovacijama i promjenama unutar naše zdravstvene ustanove.
Zvanično otvorena ASA Bolnica

Zvanično otvorena ASA Bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

ASA Bolnica, prva privatna opća bolnica u BiH, danas je zvanično otvorila svoja vrata za pacijente. Simbolično, upravo na Dan grada, Sarajevo ali i cijela BiH postaje bogatija za modernu zdravstvenu instituciju koja na prvo mjesto stavlja pacijente i kreira viziju izvrsnosti u zdravstvenoj zaštiti. 

ASA Bolnica - Dobrodošli

Klix.ba u ASA Bolnici dan uoči otvorenja, evo ko će se moći liječiti u ovoj ustanovi

ASA Bolnica, prva privatna bolnica opće prakse u BiH, zvanično počinje sa radom sutra, u subotu 6. aprila. Ekipa portala Klix.ba posjetila je užurbane hodnike bolnice nekoliko sati uoči otvorenja i donosi vam osnovne detalje koji se tiču liječenja u ovoj ustanovi, a koji zasigurno zanimaju sve građane BiH.

ASA Bolnica Press konferencija

ASA Bolnica u Sarajevu s radom počinje 6. aprila, pogledajte kako izgleda unutrašnjost

Rukovodstvo ASA Bolnice, prve privatne opće bolnice u BiH danas je održalo press konferenciju te predstavilo izgled objekta u Sarajevu te je tom prilikom najavljeno i zvanično otvaranje.

Strucni skup hirurga u Sarajevu

Stručni skup hirurga: Karcinom debelog crijeva je treći po učestalosti kod muškaraca i žena

Mjesec mart je posvećen podizanju svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja kolorektalnog karcinoma i tim povodom ASA Bolnica i ASA Institut u saradnji sa Udruženjem hirurga FBiH, su organizovali stručni skup kolorektalnih hirurga koji su govorili o ovoj temi s fokusom na prevenciju i liječenje karcinoma debelog crijeva. Učesnici, predstavnici različitih medicinskih ustanova u BiH, hirurzi sa značajnim iskustvom, iznijeli su trenutne trendove i dostupne metode prevencije ovog oboljenja.

Simpozij ORL u ASA Institutu 2

Simpozij ORL u ASA Institutu – Stručnjaci iz BiH o primjeni inovativnih metoda liječenja

Simpozij otorinolaringologije (ORL) i hirurgije glave i vrata o temi “Rinosinusologija” u organizaciji ASA Bolnice i ASA Instituta okupio je danas u Sarajevu stručnjake iz tih oblasti koji su diskutovali o unapređenju kvalitete zdravstvenih usluga i implementaciji najnovijih svjetskih standarda u ovoj oblasti. 

Darija Ler

Poseban trenutak – 500. emitovanje emisije “Putevi zdravlja” na BHRT-u

U ovoj jubilarnoj epizodi, čija je tema budućnost zdravstva, kao svijetle tačke predstavljeni su ASA Bolnica i ASA Institute Bosnia and Herzegovina. Naši inovativni projekti predstavljaju pravi prozor u budućnost medicinske njege.

Stručni skup ginekologa

Stručni skup ginekologa – Prevencija i rano otkrivanje ključni za borbu protiv raka grlića maternice

Januar je mjesec posvećen podizanju svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja karcinoma grlića maternice i humanog papiloma virusa (HPV) i tim povodom ASA Institut je organizovao stručni skup ginekologa o temama ženskog zdravlja sa fokusom na prevenciju i liječenje karcinoma grlića maternice.

Okrugli stol u ASA Institutu

Okrugli stol u ASA Institutu: Sigurni partneri prema kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti

ASA Institut, centar izvrsnosti i inovacija, okupio je danas vodeće stručnjake i relevantne institucije na događaju “Zavodi zdravstvenog osiguranja: Siguran partner prema kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti”. Okrugli stol na kojem su učestvovali kantonalni ministri zdravstva, stručnjaci, predstavnici zavoda zdravstvenog osiguranja, privatnog i javnog sektora, te drugi relevantne akteri razgovarali su o ključnim temama koje oblikuju budućnost zdravstvene zaštite u BiH.