Skip to main content
ASA Bolnica

Studenti Medicinskog fakulteta Sarajevo School of Science and Technology u posjeti ASA Bolnici

Studenti druge godine Medicinskog fakulteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST) nedavno su posjetili gradilište nove ASA Bolnice, što je pružilo vrijednu priliku za stjecanje praktičnih znanja i iskustava iz područja zdravstvene infrastrukture i priliku da se upoznaju sa planiranim konceptom i budućim radom ASA Bolnice.

Kroz interakciju s inženjerima i ostalim stručnjacima iz područja projekta izgradnje ASA Bolnice, studentima je pružen uvid u kompleksnost projekta te u rješavanje tehničkih i organizacijskih izazova iz polja medicinskih uređaja, IT-a, ljudskih resursa i kvaliteta. Studenti su imali priliku vidjeti u praksi neke od teoretskih aspekata koju su prethodno učili, što je ključno za razumijevanje procesa i izazova s kojima se susreću prilikom izgradnje velikih medicinskih objekata.

Želimo istaknuti da je podrška mladima ključna za izgradnju kvalitetnog zdravstvenog sistema ali i napredak našeg društva i zajednice. Kroz inovaciju, obrazovanje i praksu, zajedno gradimo bolju budućnost.

Studenti SSST u ASA Bolnici

Sudjelovanje u ovakvim posjetima omogućava studentima da se upoznaju s najnovijim tehnološkim inovacijama i trendovima u zdravstvenom sektoru. ASA Bolnica je i u ovoj ranoj fazi prepoznata po svom naprednom dizajnu, primjeni digitalnih tehnologija i implementaciji održivih rješenja. Ovo iskustvo potiče studente da budu informirani o najnovijim trendovima i prilagode svoje vještine sukladno budućim zahtjevima tržišta rada i rada u zdravstvenim sistemima naredne generacije te same ASA Bolnice.

ASA Bolnica će biti mjesto gdje će svi imati priliku da se razvijaju, da svojim radom učine okruženje boljim mjestom. Ovakvi susreti sve nas dodatno ohrabruju da tragamo i pronađeno način kako da doprinesemo društvu i donesemo pozitivne promjene.