Skip to main content
ASA Bolnica

Potpisan Ugovor o saradnji između Sindikata i ASA Bolnice

Ugovor o saradnji potpisan je danas između ASA Bolnice i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH i Samostalnih sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine. 

Ovaj događaj označava početak jedne nove etape u odnosima između prve privatne opće bolnice i sindikata, s ciljem unapređenja radnih uslova i zaštite interesa zaposlenika.

Ugovor je rezultat zajedničkog rada uprave i sindikata kako bi se postigao dogovor koji će donijeti koristi svim članovima sindikata i ostvariti popust prilikom korištenja usluga u ASA Bolnici.

Potpisan Ugovor o saradnji između SUFBIH i ASA bolnice

Predsjednici sindikata Samir Kurtović i Radenko Mirković istakli su važnost ove saradnje i podržali su napore ka postizanju dogovora koji će imati pozitivan uticaj na sve zaposlenike.

- Ovo potpisivanje nije samo simboličan čin, već je konkretna demonstracija spremnosti obje strane da zajedno rade na poboljšanju uvjeta rada i zaštiti prava radnika - dodali su .

Direktor ASA Bolnice prof. dr. Mustafa Hiroš je istakao zadovoljstvo ovim potpisivanjem ugovora.

- Ovo je važan korak ka unapređenju zdravlja ali i radnih uslova i zaštite prava zaposlenika. Zahvaljujem predsjednicima sindikata na podršci - rekao je Hiroš. 

Menadžer razvoja poslovanja ASA bolnice Mladen Komarica i marketing menadžer Indira Musić istakli su da je ovo jedan u nizu događaja koji naglašava posvećenost ASA Bolnice u unapređenju odnosa i stvaranju pozitivnog radnog okruženja. 

- Radujemo se budućim projektima i inicijativama koje će proizaći iz ove saradnje, te vjerujemo da će donijeti dugoročne koristi svim uključenim stranama - poručili su. 

Članovi sindikata će imati popust 10 posto na sve usluge ASA Bolnice, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

(https://www.fena.ba/)