Skip to main content
Daliborka Jevtovic

Daliborka Jevtović, dr. med.

Specijalista dermatovenerologije

Član Udruženja dermatovenerologa RS i BiH. 
Aktivno učestvuje na regionalnim i internacionalnim kongresima iz područja dermatovenereologije i estetske medicine, te podržava kampanju Euromelanoma BiH.
Njeno obrazovanje obuhvata završen Medicinski fakultet u Novom Sadu 2001. godine, nakon čega je specijalizirala na Klinici za dermatovenerologiju KCUS-a 2011. godine. Dodatno se usavršavala kroz brojne edukacije iz digitalne dermatoskopije, mikroneedlinga (igleni i dermapen) te hem pilinga, uključujući i nedavnu edukaciju na KCUS Klinici za dermatovenerologiju.

Kroz svoje radno iskustvo, stekla  širok spektar vještina i kompetencija u dermatovenerologiji. Radila  u Opštoj bolnici Istočno Sarajevo na odjelu za dermatovenerologiju od 2019. do 2024. godine, gdje je vršila preglede i liječenje dermatoloških pacijenata, obavljala krioterapiju tehnologijom tečnog azota i radiovalnu terapiju. Prije toga, svoje stručno znanje i iskustvo je primjenjivala u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

Aktivno govori njemački i engleski jezik, što joj omogućava kvalitetnu komunikaciju sa pacijentima i kolegama iz drugih zemalja.

Uz stručno usavršavanje i radno iskustvo, njeno učešće na kongresima i konferencijama doprinosi konstantnom unapređenju prakse i razmjeni najnovijih dostignuća u dermatovenerologiji i estetskoj medicini.

Obrazovanje

  • Specijalizacija: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (2011)
  • Medicinski fakultet: Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu (2001)