Stipendisti Fondacije Hastor u posjeti ASA Bolnici

Talentirani studenti medicine, podržani kroz stipendiranje Fondacije Hastor tokom svoje posjete imali su priliku da se upoznaju sa planiranim konceptom i budućim radom ASA Bolnice.

Bili smo impresionirani strašću i predanošću koje su naši stipendisti pokazali. Vidjeti njihovu radoznalost, znanje i interakciju s projektnim timom na gradilištu bilo je nadahnjujuće.

ASA Bolnica će biti mjesto gdje će svi imati priliku da se razvijaju, da svojim radom učine okruženje boljim mjestom. Ovakvi susreti sve nas dodatno ohrabruju da tragamo i pronađeno način kako da doprinesemo društvu i donesemo pozitivne promjene.

Ova posjeta je podsjetnik na to koliko je važno podržavati mlade talente i omogućiti im priliku za stjecanje praktičnog iskustva. Program stipendiranja Fondacije Hastor, radi upravo to – pruža podršku mladima da rastu, razvijaju se i ostvare svoj puni potencijal, istovremeno ih podstičući na pružanje međusobne podrške, njegovanje pozitivnih ljudskih vrijednosti i učešće u razvoju lokalnih zajednica.”

Želimo istaknuti da je podrška mladima ključna za izgradnju kvalitetnog zdravstvenog sistema ali i napredak našeg društva i zajednice. Kroz inovaciju, obrazovanje i praksu, zajedno gradimo bolju budućnost.

Samo kroz zajedničko djelovanje, mentorstvo i dijeljenje dobrog možemo stvoriti okruženje u kojem svi imaju jednake šanse i gdje se svaki pojedinac osjeća vrijednim i poštovanim.